Buitenland

Democraten in Senaat VS willen ‘streng toezicht’ op Twitter

17-11-2022 20:24

Twitter, Elon Musk

WASHINGTON, 17 november (Reuters) – Zeven Democraten in de Amerikaanse Senaat, waaronder Richard Blumenthal en Elizabeth Warren, dringen bij de Federal Trade Commission (FTC) aan op een onderzoek naar Twitter. Dit meldt Reuters.

De senatoren vragen de FTC donderdag in een brief om ‘streng toezicht’ op Twitter en willen dat mogelijke schendingen van consumentenbeschermingswetten worden onderzocht.

“In de afgelopen weken heeft de nieuwe Chief Executive Officer van Twitter, Elon Musk, alarmerende stappen genomen die de integriteit en veiligheid van het platform hebben ondermijnd, en nieuwe functies aangekondigd ondanks duidelijke waarschuwingen dat die veranderingen zouden worden misbruikt voor fraude, oplichting en gevaarlijke imitatie”, aldus de wetgevers in een brief aan FTC-voorzitter Lina Khan.

Twitter noch de FTC reageerden onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Bezorgdheid bij FTC

Er was bezorgdheid dat de beroering na de komst van Elon Musk ertoe zou leiden dat Twitter zich niet zou houden aan een schikking met de Amerikaanse toezichthouder van mei 2022, waarin Twitter ermee instemde zijn privacypraktijken te verbeteren en mensen met bepaalde functies verantwoordelijk te stellen.

De FTC zei vorige week dat het de recente ontwikkelingen bij Twitter met grote bezorgdheid volgt. Geen enkele CEO of bedrijf staat boven de wet, en bedrijven moeten zich houden aan onze toestemmingsbesluiten.”

Aanpassingen: oospronkelijke artikel vervangen door uitgebreider bericht.