Politiek Buitenland

Poetin: ‘Overwinning in Oekraïne verzekerd dankzij militair-industrieel complex’

18-01-2023 17:44

TU-95MS Bear
Tu-95MS 'Bear'. ra3rn/Shutterstock.

MOSKOU, 18 januari (Reuters) – President Vladimir Poetin heeft woensdag gezegd dat het machtige militair-industriële complex van Rusland de productie opvoert en een van de belangrijkste redenen is waarom zijn land in Oekraïne zal zegevieren.

In een toespraak tot arbeiders van een fabriek in Sint-Petersburg die luchtverdedigingssystemen maakt, zei Poetin dat de totale productie van militaire uitrusting stijgt, terwijl de vraag ernaar toeneemt vanwege wat hij de “speciale militaire operatie” van Rusland in Oekraïne noemt.

Militair-industrieel complex

“Om het eindresultaat en de onvermijdelijke overwinning te behalen, zijn er verschillende dingen. Het is de eenheid en samenhang van het Russische en multinationale Russische volk, de moed en heldhaftigheid van onze strijders, en natuurlijk het werk van het militair-industrieel complex en fabrieken zoals de uwe en mensen zoals u,” zei Poetin.

“De overwinning is verzekerd, daar twijfel ik niet aan.”

Poetin zei dat Russische wapenbedrijven ongeveer evenveel luchtdoelraketten produceren als de rest van de wereld samen, en drie keer meer dan de Verenigde Staten.