Buitenland

Neergehaalde UFO’s VS nog niet geïdentificeerd

13-02-2023 19:49

F-22
F-22 Raptor. Shutterstock.

WASHINGTON, 13 februari (Reuters) – De Verenigde Staten zijn nog niet in staat geweest om recent neergehaalde objecten te identificeren die in het Noord-Amerikaanse luchtruim zijn gevonden, zei de woordvoerder van de nationale veiligheid van het Witte Huis, John Kirby, op maandag.

Kirby vertelde een persbriefing van het Witte Huis dat een nauwere controle van het luchtruim de toename van het aantal ontdekte objecten gedeeltelijk kan verklaren, maar dat ze niet werden beoordeeld als een bedreiging voor mensen op de grond en geen tekenen vertoonden dat ze manoeuvreer- of voortstuwingsvermogen hadden.

Achthoekig object

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen schoten zondag een achthoekig object boven Lake Huron neer, aldus het Pentagon, het laatste incident sinds een vermoedelijke Chinese spionageballon de Noord-Amerikaanse veiligheidstroepen in opperste staat van paraatheid bracht.

Kirby voegde eraan toe dat de Verenigde Staten niet met ballonnen boven China vlogen en dat hij niet op de hoogte was van andere Amerikaanse vaartuigen die in het Chinese luchtruim vlogen.