Buitenland

Musk: X gaat juridische kosten van arbeidsconflicten door X-gebruik betalen, zonder limiet

06-08-2023 12:55

(kovop/Shutterstock)

5 augustus (Reuters) – Elon Musk heeft gezegd dat zijn sociaal media platform X de juridische kosten zal betalen en zal procederen namens mensen die oneerlijk behandeld zijn door werkgevers vanwege het plaatsen of leuk vinden van iets op de site die voorheen bekend stond als Twitter.

Extreem luidruchtig

“Als je oneerlijk behandeld bent door je werkgever vanwege iets dat je op dit platform hebt geplaatst of leuk hebt gevonden, zullen we je juridische kosten financieren,” zei Musk in een bericht op X laat op zaterdag, eraan toevoegend dat er geen limiet zal zijn voor het financieren van de kosten.

Artikel gaat verder onder Tweet

“En we zullen niet alleen een rechtszaak aanspannen, het zal extreem luidruchtig zijn en we zullen ook de raden van bestuur van de bedrijven aanpakken,” zei Musk later als reactie op een bericht over dat niets het gedrag in de VS sneller verandert dan een dreiging van juridische actie.

50% daling advertentie-inkomsten

Eind vorige maand zei Musk dat het aantal maandelijkse gebruikers van X een “nieuw hoogtepunt” heeft bereikt en deelde een grafiek die het laatste aantal aangaf als meer dan 540 miljoen.

De cijfers kwamen op een moment dat het bedrijf organisatorische veranderingen doormaakt en op zoek is naar manieren om de dalende advertentie-inkomsten te stimuleren.

Dit was ook het nieuwste in een reeks opmerkingen van X leidinggevenden die beweren dat het gebruik van het platform sterk in opkomst is, nadat Meta Platforms op 5 juli een concurrerend platform genaamd Threads lanceerde.

Na 17 jaar met een iconisch blauw vogellogo dat symbool stond voor het uitzenden van ideeën naar de wereld, heeft miljardair Musk Twitter omgedoopt tot X en in juli een nieuw logo onthuld, wat wijst op een focus op het bouwen van een “alles-app.”

Musk zei eerder in juli dat de kasstroom van het platform negatief blijft vanwege een bijna 50% daling van de advertentie-inkomsten en een zware schuldenlast. Een verwachte stijging van de advertentie-inkomsten in juni bleef uit.


TPO Podcast vrijdag: slechts 1 euro

TPO Podcast

TPO Podcast 494 met XR Veelo en Waterkanon Brussen

Lees verder

TPO PODCAST 486