Premium | Essay

Europese klimaattrein dendert gewoon door, maar voor hoe lang nog?

08-02-2024 13:38

Boom, vlinder, hand, kristallen bol
Premium
Shutterstock.

Pieter Cleppe, TPO, 8 februari 2024 - Los van enkele beperkte concessies door EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aan de boeren, rijdt de Europese klimaattrein gewoon voort, ondanks de boerenprotesten. Europees Commissaris Hoekstra stelde net zelfs de meest radicale klimaatdoelstelling ooit voor, tegen 2040.

Lees ook: Europese verkiezingen kunnen afrekening met groen beleid worden

De boerenprotesten zijn divers in elke Europees land, maar een gemeenschappelijk thema is toch het verzet tegen de Europese groene politiek. Boeren vormen slechts een klein deel van de bevolking, maar hun politieke invloed is groot, omd

 
 

Neem een abonnement op TPO Premium en lees direct verder.

 
 

Vanaf 11 cent per dag!

 
 

Neem nu een abonnement!

 
 

Lees hier meer over TPO Premium en ontdek wat je allemaal krijgt voor die 11 cent per dag.

 
 

Als je al lid bent, log dan hieronder in om direct verder te lezen.