Binnenland

Opnieuw geweldsincident Mannheim: AfD-politicus aangevallen met een mes

05-06-2024 10:35

Mes
Shutterstock.

Het Duitse Mannheim is na de dodelijke mesaanval vrijdag door de Afghaanse vluchteling Sulaiman A. (25) dinsdagavond opnieuw opgeschrikt door een geweldsincident met een mes. Een gemeenteraadslid van de AfD is aangevallen, nadat hij iemand die posters verscheurde op heterdaad betrapte.

 

Redactie, TPO, 5 juni 2024 – De politicus van de Duitse rechts-populistische politieke partij Alternative für Deutschland (AfD)  ligt nog in het ziekenhuis, maar heeft volgens melding van de Duitse krant Bild alleen snijwonden opgelopen.

Het incident vond dinsdag plaats om 22.45 uur in de buurt van het marktplein. Volgens de lokale AfD-afdeling betrapte het gemeenteraadslid iemand op heterdaad die bezig was posters te verscheuren. Toen hij de persoon daarmee confronteerde, werd hij aangevallen en met een mes verwond.

De aanval vond plaats in de buurt van de Mannheimer Markt, waar vrijdag nog een dodelijke mesaanval plaatsvond. Bloemen op de plaats delict getuigen nog van de vreselijke gebeurtenissen.

‘Aanval door links-extremisten’

Een woordvoerder van de partij spreekt van een aanval door links-extremisten, hoewel deze beweringen officieel nog niet zijn bevestigd. “We zijn geschokt en verontrust,” aldus Markus Frohnmaier, de AfD-voorzitter van de deelstaat.

De politie van Mannheim heeft tot nu toe enkel bevestigd aan Bild dat er een politie-inzet plaatsvond, maar laat vooralsnog geen verdere details los.

Lees ook: Geweldsgolf tegen Duitse politici houdt aan, twee AfD-politici aangevallen