Binnenland

OM beraadt zich over cassatie in zaak Richard de Mos

21-06-2024 15:50

Rechter arbeidsrecht
Shutterstock.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog niet besloten of het de zaak tegen Richard de Mos en zijn medeverdachten in cassatie zal voorleggen aan de Hoge Raad. Een woordvoerder verklaart na de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag, dat er op dit moment nog geen antwoord op die vraag is.

 

Redactie, TPO, 21 juni 2024 – “Zoals in alle zaken moeten we eerst heel zorgvuldig alle uitspraken lezen en kijken wat precies de keuzes zijn, de bewoordingen”, zegt een woordvoerder van het OM.

Na de integrale vrijspraak van De Mos en zijn medeverdachten door de rechtbank in Rotterdam, ging het OM in hoger beroep bij het Haagse hof. Dit hof kwam grotendeels tot vrijspraak, waaronder voor de beschuldiging van corruptie.

De Mos is wel veroordeeld voor het herhaaldelijk schenden van zijn ambtsgeheim. Het OM had gehoopt op een andere uitspraak en was het niet eens met de eerdere beslissing van de rechtbank.

De woordvoerder van het OM geeft aan teleurgesteld te zijn over de uitkomst: “We hadden natuurlijk op een andere uitspraak gehoopt”, aldus de woordvoerder. „We waren het echt niet eens met de rechtbank. Het hof komt tot een andere conclusie dan het Openbaar Ministerie – dat hadden we graag anders gezien.”

Lees ook: Hof spreekt Richard de Mos opnieuw vrij van omkoping, wel schuldig aan schending ambtsgeheim