Binnenland

Regenboogvlag maakt slachtoffers op christelijk Urk

23-10-2020 17:41

Op Urk. Foto van Jan Kaptein

De magische regenboogvlag die overal in tolerant Nederland onze seksuele minderhedenmensen beschermt, heeft weer hard toegeslagen. Niet in Amsterdam-Oost, of in Amsterdam-West, maar op Urk.

Het plaatselijke politiebureau aldaar doet namelijk gewoon mee aan deze vrolijke vunzige vlaggerij. Een groot deel van de Urkse bevolking is volgens de Stentor dan ook zwaar aangeslagen. Burgerraadslid Sjaak de Boer van Hart voor Urk komt eveneens haast woorden tekort om de tragiek in zijn dorp te beschrijven:

“Hoe heeft het kunnen gebeuren dat er onlangs een regenboogvlag bij het politiebureau wapperde? Dat heeft ons best wel wat verdriet gedaan. De politie weet toch hoe gevoelig dit ligt op Urk? Is dit niet een vorm van provoceren?”

De recent aangestelde burgemeester Cees van den Bos reageert zoals je kan verwachten van een recent aangestelde burgemeester bij zoiets: afschuivend. Het vlaggenprotocol is volgens hem dan ook volledig de verantwoordelijkheid van de politie. De Urkse agenten zeggen op hun beurt dat ze juist hun best hebben gedaan om niet te provoceren door op zondag niet te vlaggen. Iets waarmee het hele idee achter al dat opzichtige gevlag meteen weer teniet is gedaan, maar goed.

Urker René Romkes liet overigens op Twitter weten dat hij wel blij is met de regenboog. Gelukkig waren zijn dorpsgenoten er snel bij om hem op barmhartige wijze van dit waanidee af te helpen.

https://twitter.com/Rene_Romkes/status/1314576929119498242