Buitenland

Trump verleent iedereen en zijn moeder op valreep gratie, onder wie Steve Bannon

20-01-2021 10:26

De Amerikaanse president Donald Trump. (Pixabay)

Dinsdag 19 januari 2021 was de laatste volle dag van het presidentschap van Donald Trump. Het is gebruikelijk dat presidenten aan het eind van hun termijn gratie verlenen en straffen verlagen. Dit deed Trump ook en hij verleende gratie aan 73 mensen, onder wie Steve Bannon. 70 anderen kregen een strafverlaging.

Bannon was Trumps campagnestrateeg en na zijn exit gold Bannon als agitator die een panrechtse semi-revolutionaire beweging wilde ontketenen. Bannon gelooft niet in open grenzen en ongebreideld kapitalisme ten koste van de onderklasse. Hij werd wel steeds gekker en suggereerde onlangs om de Amerikaanse Jaap van Dissel, Anthony Fauci, te onthoofden.

Tekst gaat door onder tweet.

Bannon wordt beschuldigd van fraude in verband met een fonds voor het bouwen van The Wall met Mexico. Hij is nog niet veroordeeld, maar kreeg toch gratie.

Nu volgt een belangrijke mededeling voor het Parool, de Volkskrant, de NPO, NRC en dat ene krantje dat columns publiceert over hoe onderdrukkend en kwetsend kaartspelen zijn: het was niet alleen een cishet wittemannenfeestje. Neen! Ook twee rappers kregen gratie. Zij waren veroordeeld voor verboden wapenbezit. Het gaat om Kodak Black en Lil Wayne.