Buitenland

U-Haul huurvrachtwagen ramt voetgangers op trottoir, tenminste zes gewonden, twee kritiek

13-02-2023 19:24

U-Haul
Matt Gush / Shutterstock.com

NEW YORK, 13 februari (Reuters) – Een man die een U-Haul-vrachtwagen bestuurde in het stadsdeel Brooklyn in New York City heeft meerdere mensen aangereden terwijl hij de politie probeerde te ontwijken voordat agenten het voertuig tegenhielden en hem arresteerden, aldus de politie van de stad en lokale media op maandag.

De politie van New York heeft laten weten er niet van uit te gaan dat er sprake is van een terreuraanslag.

NBC News meldde dat ten minste zes mensen gewond raakten, waaronder twee in ernstige toestand. Onder de slachtoffers waren drie mensen op bromfietsen en een voetganger van in de 30, meldde NBC.

 

Artikel gaat verder na tweet.

Kort na de arrestatie vertelde Justin Brannan, een gemeenteraadslid dat het gebied vertegenwoordigt, aan NY1 dat het incident “willekeurig leek, maar duidelijk met opzet was”.

“Deze bestuurder wist wat hij deed, wist dat hij mensen raakte,” zei Brannan, eraan toevoegend dat toen de bestuurder aan de kant werd gezet, hij tegen de politie zei: “Ik wil dood”.

Drie districten

Een videoclip op WABC-TV toonde een vrachtwagen die een voetganger op een trottoir ternauwernood miste, met een politieauto in volle achtervolging. De voetganger moest uit het pad van de vrachtwagen springen om een botsing te voorkomen.

De politie zei dat de verdachte door drie districten reed en dat onderzoekers de details nog aan het uitzoeken zijn. De afdeling zal maandagmiddag een persconferentie houden.

Het incident vond plaats op dezelfde dag dat een federale jury begon te overwegen of de doodstraf moet worden opgelegd aan Sayfullo Saipov, de extremist die in 2017 met opzet een vrachtwagen over een fietspad in New York City reed, waarbij acht mensen omkwamen.

Een woordvoerder van burgemeester Eric Adams zei op Twitter dat hij op de hoogte is gebracht van het incident. Ook gouverneur Kathy Hochul zei op Twitter dat ze op de hoogte is gebracht.