Nieuws

Verdachten dodelijke schietpartij Spa mogen worden uitgeleverd aan België

07-09-2018 21:27

De twee in Nederland opgepakte mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in Spa mogen worden uitgeleverd aan België. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald. Bij de schietpartij kwam de Belgische agent Amaury Delhez (38) om het leven.

Lees ook: Yvo T. nu officieel verdacht van moord, ‘herinnert zich niets’

Het tweetal, Cyril T. (35) en Mark van den B. (38), vocht de uitlevering aan. Beiden zeggen geen aandeel te hebben gehad in het dodelijke geweld. De broer van Cyril T., de 36-jarige Yvo, is volgens hen de schutter geweest. Zelf zei de man uit Schinnen vandaag dat hij hooguit getuige is geweest van het dodelijke geweld.

De drie Limburgers werd in de nacht van 25 op 26 augustus de toegang tot een discotheek in Spa geweigerd. Tijdens de daarmee gepaard gaande ruzie zou een van de verdachten een vuurwapen hebben laten zien. De gewaarschuwde politie zou hen kort daarna met geweld uit een taxi hebben getrokken. Vervolgens ontstond een vuurgevecht, waarbij politieman Delhez dodelijk werd geraakt. De rechtbank deed direct uitspraak gezien de grote impact van de zaak.

(TPO/ANP)