Pedojagers: ‘We maken alle pedo’s mentaal helemaal stuk’

18-11-2020 13:42

Pedobear

Bijzonder inkijkje in het brein van de pedojager deze woensdag in het Parool. De krant sprak met twee van deze zelfbenoemde sheriffs en die maken in het artikel van hun hart geen moordkuil. Zo blijkt dat Max Wijnen en zijn collega niet alleen burgerarresten uitvoeren om pedoseksuelen van de straat te halen, maar ook om ze aan de schandpaal te nagelen.

“We maken alle pedo’s, zonder geweld te gebruiken, mentaal helemaal stuk. We bellen zijn werk op, zijn sportclub, we verspreiden zijn foto en we zorgen dat hij zo bekend wordt dat hij niet meer normaal naar de supermarkt kan,”

Wijnen en zijn anonieme handlanger hebben inmiddels al 16 confrontaties met pedoseksuelen op hun naam staan. In alle gevallen doen ze zich voor als een 15-jarig meisje op zoek naar mannen. Nadat een meerderjarig doelwit zijn pedoseksuele fantasieën expliciet heeft uitgesproken wordt er een afspraak gemaakt.

Tijdens zo’n ‘date’ dragen de pedojagers steekwerende vesten en wordt alles gefilmd. De mannen zeggen verder puur binnen de kaders van de wet te opereren en geen geweld te gebruiken. Tegelijkertijd geven ze wel openlijk toe dat het arrest zelf ook een soort straf op zich is:

“Als we een pedofiel confronteren, zeg ik erbij dat ze morgen BN’er zijn. We zorgen ervoor dat hun vrijheid wordt beperkt. Hij maakt het leven van zo’n kind kapot. Kinderen, daar kom je niet aan. Punt. Als je dat wel doet of probeert, dan zijn dit de consequenties.”

Er gaat al met al best een hoop tijd en verloren nachtrust zitten in al dat gejaag. Liever zouden de twee dan ook vandaag nog met hun hobby stoppen:

“Maar we gaan door tot dit is opgelost. De politiek moet ingrijpen. Er moeten zwaardere straffen komen op zedenmisdrijven en we willen dat pedofielen makkelijker anoniem hulp kunnen zoeken.”

De politie is geen fan van pedojagers en ook minister Grapperhaus wil dat ze stoppen. Volgens hem zorgt dit alleen maar voor meer ellende. Iets wat onlangs nog werd bewezen met de doodgetrapte man in Arnhem. Vermoedelijk was hij een slachtoffer van pedojagers. Anderzijds hebben de pedospeurders wel een punt door te stellen dat zedendelicten in sommige delen van het land amper aandacht krijgen van de politie.