Binnenland

Minister Sigrid Kaag maakt zich ernstig zorgen over denkbeelden van Thierry Baudet

27-11-2020 16:26

Nicki Pouw-Verweij en Thierry Baudet. (Screenshot YouTube FvD)

De soap rondom het Forum voor Democratie heeft inmiddels ook de werkkamer van Sigrid Kaag bereikt. Zo laat de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aan de T. weten dat ze het gedachtegoed van het Tweede Kamerlid Thierry Baudet al langer verwerpelijk vindt. Volgens Kaag bestaat dit vooral uit vrouwenhaat, antisemitisme en xenofobie.

“Schadenfreude past niemand, maar wel belangrijk is dat we zeggen: wat speelt daar? Wat gebeurt er in de samenleving dat dit leeft? Dat vind ik eigenlijk veel crucialer.”

Aldus de vrouw die ooit trots meldde dat ze de Schilderswijk vooral kent van een werkbezoek samen met de secretaris-generaal van de VN.

Tussen Thierry Baudet en de top van zijn zorgvuldig geselecteerde kandidatenlijst kwamen vorige week vrijdag wat onoverbrugbare verschillen opborrelen tijdens een etentje. Niet alleen kon Baudet de muzieksmaak van Joost Eerdmans niet verdragen, hij verraste zijn politieke vrienden ook met nieuwe politieke inzichten. Deze standpunten hadden volgens het Kamerlid te maken met ‘vrijheid’, maar leken eerder een-op-een overgenomen van Niburu, Viruswaarheid en Jensen.nl.

Het coronavirus is volgens Baudet dan ook vooral een idee van miljardair George Soros die samen met een machtig pedofielennetwerk de wereld probeert te veroveren. Dat JFVD-ers zich vaak antisemitisch uitlaten komt volgens de lavendelruiker vooral vanwege hun hoge intelligentie. “Bijna iedereen die ik ken is antisemiet”, benadrukte Baudet hierbij.

Toen zijn vertrouwelingen hem vroegen of dit een poging was tot harde humor antwoordde hij ontkennend. Dus ja, dan houdt het een keer op natuurlijk. Schoon schip maken kan alleen met een welwillende kapitein aan boord. Loyaliteit aan de eigen normen, waarden en muzieksmaak is nu eenmaal het allerbelangrijkste in dit leven.