Nieuws

TPO Ontbijt: Volkskrant in hoger beroep tegen Van Drimmelen, horrorkalkoen, Finland bij NAVO

02-05-2022 10:53

Ontbijt
Shutterstock.

Volkskrant in hoger beroep tegen kort geding Frans van Drimmelen

De Volkskrant gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van een kort geding dat werd aangespannen door ‘de invloedrijke D66-partijman’, en inmiddels ex-D66-lid, Frans van Drimmelen. De rechter bepaalde op 15 april dat de Volkskrant wel mocht publiceren dat er in de D66-metoo-doofpotzaak sprake was van ‘grensoverschrijdend gedrag’ door Frans van Drimmelen, maar mocht dat ‘grensoverschrijdende gedrag’ niet ook ‘machtsmisbruik’ en ‘seksuele intimidatie’ noemen.

Klik: TPO doet een hoger beroep op de lezer

De Volkskrant publiceerde de dag na deze uitspraak over Van Drimmelen, zonder ‘machtsmisbruik’ en ‘seksuele intimidatie’ te noemen. Na die publicatie spande Van Drimmelen opnieuw een kort geding aan tegen de Volkskrant en eiste hij verwijdering van het artikel en recitificatie, maar voordat de rechter uitspraak kon doen trok hij dat kort geding weer in.

Het beroep van de Volkskrant, een zogenaamd ‘turbospoedappel’ dient op 16 mei bij het gerechtshof in Amsterdam.

Finland bij NAVO

12 mei aanstaande zal Finland zich officieel aanmelden voor lidmaatschap van de NAVO. Dit melden Finse overheidsbronnen aan de Finse krant Iltalehti. Sinds de invasie van Oekraïne door Rusland spelen zowel Finland als Zweden openlijk met het idee NAVO-lid te worden, uit angst voor een Russische aanval.

Klik: Geen NAVO-lidmaatschap, wel een TPO Podcast-lidmaatschap

Vóór de Russische invasie van Oekraïne hebben Zweden en vooral Finland zich nooit openlijk met plannen voor een NAVO-lidmaatschap bezig gehouden juist om de Russen te vriend te houden.

Rusland heeft kort geleden al laten weten dat het nucelaire wapens en supersonische raketten zal plaatsen in de vlak bij Finland en Zweden in de tussen de Baltische Staten gelegen Russische enclave Kalinagrad als reactie op een eventueel toetreden van Finland of Zweden tot de NAVO.

Horrorkalkoen terroriseert Washington D.C.

Inwoners van het Amerikaanse Washington D.C. worden al tijden geterroriseerd door een horrorkalkoen in één van de stadsparken. Meerdere mensen raakten de afgelopen maanden gewond toen het beest ze aanviel, sommigen moesten zich op de eerste hulp laten behandelen voor bijt- en snijwonden.

Inmiddels zijn al zes verschillende overheidsorganisaties bezig met het oplossen van het probleem dat horrorkalkoen heet, een probleem dat zich niet beperkt tot de stadsparken van Washington D.C. De wilde kalkoen, die ooit bijna was uitgestorven, komt steeds vaker voor in de gehele V.S. en zorgt ook steeds vaker voor overlast. Geschat wordt dat zich momenteel zo’n zeven miljoen wilde kalkoenen in de V.S. bevinden, waarvan vooral de mannetjes tijdens het broedseizoen in het voorjaar zeer agressief kunnen worden.

De horrorkalkoen in Washington D.C. loopt nog altijd vrij rond. Omdat is besloten het beest in leven te laten kan het dus niet worden neergeschoten, maar de kalkoen is te slim en te snel om zich zomaar te laten pakken.

 

Lees ook:

TPO Ontbijt: vogelgriep springt over van dier naar mens, Russische ‘genocide’, Poetin dreigt weer
TPO Ontbijt: Leven op Aarde buitenaards, Kaagdrama, antisemitisme, nonbinair verbod
TPO Brunch: Frans van Drimmelen, Twitter-plannen van Elon Musk, EU-boycot Russische olie