Buitenland

Servische politie pakt 600 illegalen op bij grens met Hongarije, ook wapens aangetroffen

25-11-2022 19:36

Kalashnikov AK47
Shutterstock.

BELGRADO, 25 november (Reuters) – De Servische politie heeft vrijdag bij de grens met Hongarije 600 illegale migranten opgepakt na een schietpartij in een stad waarbij één persoon werd neergeschoten, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het incident gebeurde in de vroege uren in de Noord-Servische stad Horgos, zei de politie.

“Leden van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn een gedetailleerde zoektocht begonnen na berichten dat migranten op straat op elkaar schoten,” aldus een verklaring van de politie.

“Ze hebben zes migranten gevonden, van wie er één ongeveer 20 jaar oud was met twee schotwonden in de borst.”

Een politieoperatie heeft uiteindelijk ongeveer 600 migranten in het gebied aan het licht gebracht, inclusief wapens en enkele betrokkenen bij de schietpartij, zei het ministerie in een aparte verklaring onder verwijzing naar minister van Binnenlandse Zaken Bratislav Gasic.

Balkanroute

De westelijke Balkanroute via Turkije, Bulgarije, Noord-Macedonië en Servië blijft het belangrijkste migratiepad naar de Europese Unie, zei grensagentschap Frontex in september.

Veel migranten steken de grens over via uitgebreide netwerken van smokkelaars die soms gewapend zijn.

Vorige week kwam Servië met Hongarije en Oostenrijk overeen meer gezamenlijke grenspatrouilles in te zetten en zijn visumbeleid af te stemmen op dat van de EU om de stroom illegale migranten naar het westen via de westelijke Balkan in te dammen.