Binnenland

94% FvD-kiezers denkt dat Covid-19 uit laboratorium Wuhan komt

25-06-2023 11:05

Tin foil hat
Shutterstock.

Door Maurice de Hond – In Nederland denkt de meerderheid van de bevolking dat het Covid-19 virus op de markt in Wuhan is overgesprongen. Een derde denkt dat het in het Wuhan-lab is gemaakt.

 

Lees ook: ‘Hugo de Jonge heeft veel schade aangericht’

 

De 330 miljoen mensen wonende in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië denken voor minder dan 20% dat het virus op natuurlijke wijze is ontstaan en bijna 60% dat het in het Wuhan-lab is gemaakt.

Complottheorie

Het grote verschil tussen Nederland en die vijf landen komt vooral door de uniforme wijze waarop de Nederlandse media en journalisten hebben bericht over dit onderwerp. En daarbij de ontsnapping uit het lab als ‘zeer onwaarschijnlijk’ of een complottheorie kwalificeerden.

 

Lees ook – Paul Cliteur: ‘Zelfs bij min drie zetels blijf ik voor FvD beschikbaar’

 

In de recente rapportage van het SCP over Coronascepsis en de media is een begin van een verklaring te vinden van die opstelling van de journalisten. Hoewel het jammer is dat dit specifieke onderwerp daarin niet is opgenomen.

Eenzijdige berichtgeving

Want als je het recente overzichtsartikel in The New York Times leest wat er allemaal in en rond het virus lab in Wuhan is gebeurd dan besef je hoe eenzijdig de berichtgeving ook over dit onderwerp in Nederland is geweest.

Lees hier het hele artikel van Maurice de Hond over dit onderwerp.