Binnenland

Minderjarige pedojagers slaan man uit Goes het ziekenhuis in

23-11-2020 17:10

Een politieauto. (Screenshot YouTube)

De rage die pedojagen heet heeft wederom voor een slachtoffer gezorgd. Ditmaal werd een man in Goes door een groepje minderjarige tieners het ziekenhuis ingeslagen. De politie heeft inmiddels 8 verdachten aangehouden met een leeftijd tussen de 14 en 16 jaar uit Noord- en Zuid-Beveland.

Voor de politie geeft de zaak nogmaals aan dat het absoluut niet de bedoeling is dat burgers voor eigen rechter gaan spelen. Zo wordt op politie.nl nogmaals de spelregels rondom deze hobby uitgelegd:

“Wanneer er sprake is van een verdenking van een strafbaar feit dan dient dit gemeld te worden bij een opsporingsinstantie, bijvoorbeeld de politie. Die stelt dan (onder leiding van het Openbaar Ministerie) een onderzoek in en houdt een eventuele verdachte aan. Een Officier van Justitie beoordeelt vervolgens of de verdachte vervolgd moet gaan worden en een rechter bepaalt uiteindelijk een straf voor de dader. Dat is hoe het werkt in een rechtsstaat als Nederland.”

De politie heeft al langer zorgen over de wildgroei aan zelfverklaarde pedojagers. Vooral het feit dat deze regelmatig geweld gebruiken en/of mensen publiekelijk aan de schandpaal nagelen zit de overheid dwars. Absoluut dieptepunt was hierbij de dood van een 73-jarige man uit Arnhem. Ook hij was vermoedelijk het doelwit van minderjarige jagers.