ThePostOnline

Fleur Agema

16-01-2023 21:32

Fleur Agema, PVV
Fleur Agema, PVV. Still Youtube,

Fleur (officieel Mari-Fleur) Agema is een Nederlandse politica en lid van de Tweede Kamer voor de Partij voor de Vrijheid (PVV). Ze is geboren in 1984 in Leiden en begon haar politieke carrière als gemeenteraadslid in haar geboorteplaats. In 2006 werd ze gekozen als lid van de Tweede Kamer, waar ze zich met name bezighield met onderwerpen zoals immigratie, integratie en veiligheid.

 

Fleur Agema, PVV. CC-Foto: Roel Wijnants-fotografie.

 

Agema was een van de meest controversiële figuren binnen de PVV. Ze heeft vaak uitspraken gedaan die velen als racistisch of discriminerend beschouwen, waaronder opmerkingen over Marokkanen en andere allochtonen. Ook heeft ze zich vaak kritisch uitgelaten over islamitische culturen en islamitische immigratie. Dit leidde vaak tot kritiek van andere politieke partijen en organisaties die strijden tegen discriminatie. Agema was ook een aanhanger van het Euroscepticisme en riep vaak op tot een Nederlandse uittreding uit de Europese Unie. Ze was een fel tegenstander van de Europese samenwerking en de invloed die de EU op de Nederlandse politiek zou hebben.

 

 

Hoewel Agema vaak in opspraak komt vanwege haar uitspraken, heeft ze ook veel aanhangers. Velen zagen haar als een waakhond die opkomt voor de belangen van de Nederlandse bevolking en een einde wil maken aan de politieke correctheid die zij zien als een bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting. Fleur Agema PVV staat dan ook al lang op de tweede plek van de kandidatenlijst van deze partij, namelijk al sinds 2006. Sindsdien stond ze telkens weer op de tweede plaats van de kandidatenlijst tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, dus kreeg ze ook telkens weer een zetel.

 

 

Voordat Fleur Agema PVV een combinatie werd, was ze eerst lid van de Lijst Pim Fortuyn. Ze werd op 20 maart 2003 gekozen voor deze partij in de Provinciale Staten in Noord-Holland. Agema stapte met Paul Meijer na een paar discussies uit het bestuur. Ze richtten samen Forza! Nederland op, wat bedacht is door Fleur Agema. Een jaar later ging ze onafhankelijk verder als Groep Agema. Vanaf 2006 werd ze lid van de PVV.

Fleur Agema Twitter

Fleur Agema maakt al lang gebruik van Twitter, haar account werd namelijk in januari 2010 opgericht. Op Fleur Agema Twitter lees je zo goed als elke dag tweets van de PVV-politica. Ze wordt op het sociale medium gevolgd door bijna 115 duizend accounts en volgt zelf maar 130 mensen, waaronder veel politici.

 

 

Maarten van Rossem Fleur Agema

Tijdens een aflevering van Op1 botsten Maarten van Rossem en Fleur Agema. De discussie tussen Maarten van Rossem Fleur Agema ging over corona, om preciezer te zijn over boosterprikken. Van Rossem gaf aan dat hij zo snel mogelijk een boosterprik wilde, terwijl Agema commentaar had op Hugo de Jonge. Volgens Fleur Agema Op1 was De Jonge als minister namelijk niet snel genoeg begonnen met de boosterprik:

“Wat ik Hugo de Jonge zie doen is afleiden. Hij is niet op tijd gestart met de boosterprik. Hij heeft niet geïnvesteerd in inhaalzorg.”

Maarten van Rossem:

“Het is flauwekul om Hugo de Jonge hiervan de schuld te geven. Het probleem waar we in Nederland mee zitten is dat iets meer dan tien procent van de bevolking, de niet gevaccineerden, verantwoordelijk zijn voor zeventig procent van de IC-patiënten. Deze hele toestand hebben we te danken aan de niet gevaccineerden.”

 

Fleur Agema. CC-Foto: Karen Van der Sype.

 

Overigens was de aanvaring tussen Van Rossem en Fleur Agema Op1 niet de eerste keer dat Maarten van Rossem Fleur Agema samen in het nieuws kwamen. In 2009 liet Van Rossem in het RTV jaaroverzicht namelijk weten dat hij door Fleur Agema PVV benaderd werd om zich in te zetten voor de partij. Dit was opvallend aangezien Van Rossem zich altijd kritiek heeft gehad op de PVV en Geert Wilders. De PVV liet echter weten dat de opmerking van Fleur Agema sarcastisch bedoeld was.

 

 

Maarten van Rossem is overigens een Nederlandse politiek commentator en historicus. Hij werd geboren op 7 januari 1951 in Berkel en Rodenrijs en studeerde af aan de Universiteit Leiden in 1974. Vanaf de jaren 80 was Van Rossem een bekende persoonlijkheid in de Nederlandse media, waar hij vaak optrad als politiek commentator. Hij was vaak te zien op televisie, waar hij zijn mening gaf over actuele politieke onderwerpen en de politieke situatie in Nederland. Daarnaast was hij ook regelmatig te horen op de radio en schreef hij artikelen voor diverse kranten en tijdschriften. In de jaren 90 was Van Rossem ook actief als politicus. Hij was een lid van verschillende kleine politieke partijen, waaronder de RPF en de LPF. Hoewel hij nooit een belangrijke rol speelde in deze partijen, was hij wel een bekende politicus.

77.000 motie Fleur Agema

Op 28 maart 2018 diende Fleur Agema PVV een motie in die de 77.000 motie Fleur Agema genoemd wordt. Het zgn. dictum luidt als volgt:

verzoekt de regering, alle 77.000 zorgmedewerkers die onder Rutte II ontslagen werden op te sporen, excuses aan te bieden en terug te vragen.

Met andere woorden, de 77.000 motie Fleur Agema wilde dat het kabinet de 77 duizend zorgmedewerkers die tijdens Rutte II hun ontslag kregen, een nieuw contract zouden krijgen. Agema zet zich dan ook al jaren in voor de Nederlandse zorg. Ze schreef zelfs een boek genaamd Verzilveren – excellente zorg voor minder geld over het kabinetsbeleid van de ouderenzorg.

 

Fleur Agema Jinek

Niet alleen tijdens een Fleur Agema Op1 aflevering kreeg de PVV-politica commentaar. Dit gebeurde namelijk ook tijdens een Fleur Agema Jinek aflevering. In november 2021 werd ze namelijk samen met voormalig PvdA-lid Gerdi Verbeet, sportschoolhouder Remy Bonjasky en politiek verslaggever Floor Bremer uitgenodigd om het coronadebat en de QR-code te bespreken. Over het algemeen zijn alle gasten het met elkaar eens. Agema en Bonjasky waren felle tegenstanders van het beleid, maar ook Verbeet en Bremer hadden kritiek op het coronabeleid.

 

 

Remy Bonjasky vond het vooral een probleem dat QR-codes nodig waren voor het bezoeken van sportscholen, terwijl Fleur Agema Jinek juist haar frustraties uitte over de zorg in Nederland. Zo gaf ze aan dat er veel bezuinigd was in de zorg in de afgelopen jaren: “Vijf ziekenhuizen dicht, negentien ic’s dicht, vijftien spoedeisende hulpen dicht, 914 IC-verpleegkundigen weg voordat corona begon.”

 

Fleur Agema, PVV. September 2013. Nancy Beijersbergen/Shutterstock.com.

 

Fleur Agema Jinek vervolgt:

“Hoe kan het dat in een welvarend en rijk land als Nederland de hele boel op tilt slaat als er 250 mensen met corona op de ic liggen? Dat kan toch niet? Wij moeten dat toch aankunnen?”

Alhoewel de tafel het vooralsnog eens was met Agema, gaat het mis als ze over een ander gevoelig onderwerp begint:

“Op dit moment loopt er zestienhonderd man, bij Ter Apel, ons land binnen.”

Agema doelt daarmee op de asielzoekers die zich aanmelden in Ter Apel.

 

 

Alhoewel Eva Jinek probeert om dit onderwerp te stoppen, gaat Fleur Agema PVV verder:

“Dat kost geld. Er komen dit jaar zestigduizend mensen ons land binnen.”

Vooral Verbeet en Bremer zijn het niet met Agema eens.

“Als je het hebt over mensen tegen elkaar opzetten, dan ben je daar zelf nu mee bezig”, zegt Verbeet. Ook Bonjasky keert zich tegen Agema: “Ik was je in het hele verhaal aan het steunen, maar nu laat je me gewoon in de steek. Dit gaat nergens meer over.”

Agema noemt dit nog ‘het grote taboe’, voordat Jinek de discussie echt beëindigt.

Fleur Agema ziekte

In 2012 maakte Fleur Agema bekend dat ze lijdt aan multiple sclerose. Deze Fleur Agema ziekte kondigde ze aan bij haar collega’s in de Tweede Kamer. Ook bedankte ze op Twitter mensen voor hun lieve reacties en schrijft ze dat het op dat moment goed ging met haar: “MS is onvoorspelbaar, maar ik heb alle vertrouwen in de toekomst.”

Desgevraagd liet ze bijvoorbeeld weten dat ze door haar Fleur Agema ziekte een paar dagen in het ziekenhuis had gelegen in de zomer van 2012. In een interview met glossy Grazia zei Agema het volgende over haar ziekte:

“Ik heb ‘t aanvankelijk aan niemand willen zeggen, maar ik wil ook niet liegen. En je moet toch uitleggen waarom je bijvoorbeeld in het ziekenhuis hebt gelegen.”

 

 

Dat ze de ziekte Fleur Agema multiple sclerose heeft, wist ze doordat ze al langer problemen had met een hand. Al in 2001 kreeg ze last van haar hand, terwijl tekenen en ontwerpen toentertijd haar passie was. Agema kreeg meerdere diagnoses en werd zelfs geopereerd, maar het mocht niet baten. Bovendien had Fleur al meer dan 10 jaar last van onverklaarbare prikkels in haar gezicht. In 2011 werd toevalligerwijs ontdekt dat dit door MS kwam. Agema had zelf nooit aan multiple sclerose gedacht, terwijl haar broer dezelfde ziekte heeft. Na een grote aanval met gevoelsuitval – juist in verkiezingstijd – was het wel duidelijk dat het echt MS was.

 

 

De ziekte Fleur Agema is dus MS, wat staat voor multiple sclerose. Multiple sclerose (MS) is een chronische ziekte die het centrale zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg) aantast. MS treedt op wanneer het immuunsysteem zenuwvezels en de myeline-omhulling (een vetachtige substantie die gezonde zenuwvezels omhult/isoleert) in de hersenen en ruggengraat. Deze aanval veroorzaakt een ontsteking, die zenuwcelprocessen en myeline – veranderende elektrische berichten in de hersenen – vernietigt.

 

 

MS is onvoorspelbaar en treft elke patiënt op een andere manier – sommige personen kunnen er licht door worden getroffen, terwijl anderen hun vermogen om te schrijven, spreken of lopen kunnen verliezen. Fleur Agema liet in een interview met MSweb bijvoorbeeld weten dat ze een andere vorm MS heeft dan haar broer. Er zijn verschillende soorten van multiple sclerose beschreven, maar het is onduidelijk welke variant de ziekte Fleur Agema is:

  • Relapsing-remitting MS: Op het moment van diagnose heeft 90% van de patiënten een relapsing-remitting verloop van de ziekte. Deze vorm van multiple sclerose wordt gekenmerkt door het optreden van de neurologische symptomen gedurende een periode van uren tot dagen.
  • Secundaire progressieve MS: Als de relapsing-remitting-conditie verandert naar een punt waarop er geen waarneembare recidieven en remissies meer zijn; het verloop van de ziekte is overgegaan naar secundair progressieve MS . Alle patiënten met secundair progressieve MS begonnen de ziekte met een relapsing-remitting ziekteverloop. Bij secundair progressieve MS stapelen de symptomen zich op en verergeren ze zonder enige remissie.
  • Primaire progressieve MS: Ongeveer 10-15% van de patiënten zal een geleidelijke verslechtering vertonen vanaf het begin van hun MS-ziekte. Dit wordt primair progressieve MS genoemd. Mensen met primair-progressieve MS beschrijven een geleidelijke verandering in mobiliteit; vaak wandelen, na verloop van tijd. Ze beschrijven vaak zwaarte en stijfheid in de onderste ledematen. Mensen met primair-progressieve MS hebben vrijwel nooit een exacerbatie (terugval). Als er een terugval optreedt nadat een primair progressief beloop goed ingeburgerd is, staat het patroon bekend als Progressive-Relapsing MS.
  • Goedaardige MS: Goedaardige MS is een milde vorm waarbij een persoon een milde ziekte krijgt na ongeveer 15 jaar MS te hebben gehad. Dit komt voor bij ongeveer 5-10% van de patiënten. Het is niet goed te voorspellen welke patiënten deze vorm zullen volgen. De enige manier om goedaardige MS te identificeren is NADAT iemand de diagnose MS heeft gehad gedurende ten minste 15 jaar en er geen tekenen van verslechtering zijn (zowel in functioneel vermogen als zoals blijkt uit de MRI). Goedaardige MS kan niet worden voorspeld op het moment van diagnose of zelfs na een paar jaar met MS.

Fleur Agema corona

Tijdens de pandemie heeft Fleur Agema continu kritiek gehad op de aanpak van de regering. Hierover las je al iets in het stukje over Maarten van Rossem Fleur Agema. In oktober van 2022 liet Fleur Agema corona nog weten dat ze bang was dat er een nieuwe lockdown zou komen:

“Ik vind het belangrijk dat er wél wordt geïnvesteerd in de ziekenhuizen en het personeel. Onze mensen lopen op hun laatste benen en het aantal operationele IC-bedden wordt steeds minder.”

Ze wilde dan ook dat er meer gedaan werd om coronabesmettingen te voorkomen.

 

 

Destijds gaf ze ook aan dat het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen opnieuw op een hoog niveau stond:

“Er liggen nu meer mensen door corona in het ziekenhuis dan een jaar geleden. Als er nu niets gebeurt, dan stevenen we af op een vijfde lockdown. En daar heeft niemand zin in.”

Inmiddels gaat deze kritiek van Fleur Agema corona niet meer op, aangezien het een stuk beter gaat met de situatie rondom het coronavirus in Nederland.

 

 

Toentertijd gaf politiek verslaggever Leendert Beekman overigens al aan dat het kabinet geen coronamaatregelen kon invoeren: “Er is geen wet om maatregelen in te voeren. De Raad van State liet al weten dat als er geen wet is, en het kabinet een noodwet invoert voor maatregelen, die noodwet waarschijnlijk van tafel wordt geveegd door een rechter.”

Fleur Agema opleiding

Oorspronkelijk was het niet de bedoeling dat Fleur Agema PVV in de Tweede Kamer zou komen. Ze wilde zelfs niet eens de politiek in. In plaats daarvan studeerde Fleur Agema opleiding aan de kunstacademie in Enschede, net als aan de Ma HKU Open University in Utrecht en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. De Fleur Agema opleiding was dan ook kunst/architectuur, ze tekende dan ook al sinds ze een kind was. Agema werkte bovendien voor een architectenbureau, maar hiermee moest ze stoppen door haar ziekte Fleur Agema.

 

 

Fleur Agema PVV

Vanaf 2006 is Fleur Agema lid van de PVV. Eerder zat ze nog voor de Lijst Pim Fortuyn in de Provinciale Staten in de provincie Noord-Holland. Dit was tussen 2002 en 2004 het geval. Ze richtte daarna eerst nog Forza! Nederland op met Paul Meijer en vervolgens alleen Groep Agema op. In 2006 koos Agema ervoor om zich aan te sluiten bij de partij van Geert Wilders. Sindsdien is Fleur Agema PVV een combinatie die niet meer gestopt is. Ze staat dan ook al sinds dat moment tweede op de kandidatenlijst van de rechtse partij.

Fleur Agema tieten

Natuurlijk is Fleur Agema bekend geworden door de politiek en haar optredens in onder meer Fleur Agema Op1 en Fleur Agema Jinek. Desondanks zijn er meer redenen waarom veel Nederlanders haar kennen. Zo spelen de Fleur Agema tieten daar een rol mee, vooral mannen zijn hierdoor fan van haar. Uit onderzoek bleek zelfs in 2014 dat Agema destijds in de top drie van mooiste vrouwelijke Tweede Kamerleden stond. Marianne Thieme won deze uitverkiezing overigens, volgens de peiling van Maurice de Hond kon ze niet verslagen worden, zelfs niet door de Fleur Agema tieten.

 

Fleur Agema zwanger 2021

Alhoewel Fleur Agema wel een kind heeft, was ze niet Fleur Agema zwanger 2021. In 2015 kreeg Agema namelijk een dochter met haar vriend en mede-Tweede Kamerlid voor de PVV Léon de Jong. Fleur Agema zwanger 2021 klopt dus niet, dit was ze jaren eerder.

 

Fleur Agema getrouwd

Fleur Agema heeft een relatie met Léon de Jong, ook Tweede Kamerlid van de PVV. Agema maakte op 26 mei 2014 bekend dat ze een relatie had met De Jong in een interview met Fab Magazine. De Jong ken je overigens mogelijk niet alleen van de politiek, hij was namelijk ook actief in de muziek. Zo bracht hij een album uit in 2008 als een duo genaamd In Front. Ook deed hij in 2004 mee aan Popstars – the Rivals. Agema en De Jong zijn gekoppeld door Geert Wilders. Fleur Agema getrouwd is waarschijnlijk niet het geval, al is dit niet helemaal duidelijk.